Friss-hírek - A legfrissebb hírek Magyarország és a világ minden tájáról

Friss hírek információk a hét minden napján

Sport hírek - friss-hirek.eu

Rekord pénzdíj, rajt Budapesten

Idén rekordot jelentő 3 millió dollárt osztanak ki az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának állomásain, amelyek közül az első a jövő heti, budapesti torna lesz.

A 2015-ös széria 23 ország 23 versenyéből áll, ez is csúcs a nemzetközi szövetség (ITTF) történetében.
"Névadó szponzorunk, a GAC Group támogatásának köszönhetően minden idők legmagasabb összdíjazását kínáljuk, pontosan 3 millió dollárt, amely 240 ezres emelkedés tavalyhoz képest" - idézte az ITTF szerdai hírleve Faragó Juditot, a szervezet ügyvezető igazgatója, a magyar szövetség korábbi főtitkárát. Hozzátette: idén újdonság lesz, hogy a körverseny "három legaktívabb játékosa" a megnyert pénzdíján felül még osztozik egy 39 ezer dolláros bónuszon is.
"Nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy a sorozat ismét öt kontinenst érint és idén két új rendezőt is köszönhetünk. Nagyon várjuk a jövő heti, magyarországi rajtot, ahol 360 nevezéssel megdől a tavalyi részvételi rekord" - fogalmazott Faragó Judit.
A két új állomás a Koreai NDK-ban és Bulgáriában lesz.
A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan a versenyeket idén is három kategóriába sorolták - csökkenő sorrendben szuper (6 torna), major (6) és challenge (11). Minél magasabb a kategória, annál magasabb a pénzdíj, a megszerezhető világranglista- és WT-pontok száma.
A Tüskecsarnokban jövő szerdán rajtoló torna challenge-besorolású, az összdíjazása 35 ezer dollár lesz.