Friss-hírek - A legfrissebb hírek Magyarország és a világ minden tájáról

Friss hírek információk a hét minden napján

Külföldi hírek - friss-hirek.eu

Külföldi hírek a világ minden tájáról

Az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriend diplomáciai mentességét

Az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriend diplomáciai mentességét

    Budapest, 2015. január 21., szerda (MTI) - Az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség eddigi ügyvivőjének diplomáciai mentességét - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.

    Magyar Levente az ügy előzményét felidézve közölte, a diplomáciai mentesség visszavonását Polt Péter legfőbb ügyész kérésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai kollégájától, John Kerrytől kérte. Ennek oka az a feljelentés volt, amelyet Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke tett az ügyvivő ellen rágalmazás miatt - jegyezte meg.
    Az államtitkár elmondta, a választ a nap folyamán kapták meg, az ügyet a magyar fél jogi értelemben lezártnak tekinti.

 

A görög rendőrség felszámolt egy bűnszövetkezetet, amelynek a volt görög védelmi miniszter is a tagja volt

A görög rendőrség zsarolással, megvesztegetéssel és az ellenlábasok elleni pokolgépes merényletek elkövetésével vádolt, kiterjedt bűnszövetkezetet göngyölített fel, amelynek tagjai voltak rendőrök és politikusok is, köztük Akisz Cohacopulosz volt védelmi miniszter is - jelentette vasárnapra virradóra a görög média a rendőrségre hivatkozva.

A hágai Nemzetközi Bíróság ítéletet hozott a szerb-horvát kölcsönös népirtási perben

Meghozta döntését a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) a Szerbia és Horvátország közötti háborús népirtásra vonatkozó kölcsönös vádakkal kapcsolatban, az ítéletet azonban csak február első hetében hozzák nyilvánosságra - értesült a szerb sajtó szerdán.

Párizsi vérengzés - A német hatóságok iszlamista terrormerényletektől tartanak

Szélsőséges iszlamisták terrortámadásaitól tartanak a német hatóságok, a célpontok pályaudvarok lehetnek, és akár az iszlamofób Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom felvonulásain is merénylet történhet - írták szombaton német lapok.

Görög választások - Ciprasz reformokat ígér és adósságkonferenciát követel

Pártja végre fogja hajtani azokat a reformokat, amelyekre Görögországnak valóban szüksége van - ígérte a Financial Times tekintélyes brit gazdasági, politikai napilap európai kiadásának hétfői számában megjelent írásában Alekszisz Ciprasz, a vasárnapi választásokon legesélyesebb Sziriza vezetője.

Iszlám Állam - Szaúd-Arábia ezer kilométeres "nagy falat" épít az ISIS feltartóztatására

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet jelentette fenyegetés miatt Szaúd-Arábia 965 kilométer hosszú biztonsági kerítést épít az ország északi, Irakkal közös határa mentén - írta pénteken a Business Insider című amerikai internetes portál.

Átadta megbízólevelét Bogyay Katalin új magyar ENSZ-nagykövet

Magyarország elkötelezett az ENSZ munkája iránt, továbbra is fontosnak tartja, hogy annak aktív részese legyen, valamint azt, hogy a tagállamok párbeszédet folytassanak egymással - mondta a világszervezet főtitkárának Bogyay Katalin, Magyarország új állandó ENSZ-képviselője, amikor kedden New Yorkban átadta a megbízólevelét Ban Ki Munnak.

Elhunyt az eredeti Marlboro Man-ek egyike az Egyesült Államokban

Elhunyt a héten az eredeti Marlboro Man-ek, a cigarettareklámok egykori szívtipróinak egyike az egyesült államokbeli Wyomingban.

 


 

Riverton, 2015. január 16., péntek (MTI) - Elhunyt a héten az eredeti Marlboro Man-ek, a cigarettareklámok egykori szívtipróinak egyike az egyesült államokbeli Wyomingban.

A 85 éves Darrell Winfieldet rivertoni otthonában érte a halál a hét elején. A férfi 1929 júliusában született Oklahomában, és az 1960-as években költözött családjával Wyomingba - idézte a gyászjelentést a USA Today című amerikai újság internetes oldala.
Winfieldet annak idején a Leo Burnett reklámügynökség fedezte fel, amikor a férfi egy nyugat-wyomingi tanyán dolgozott. A gyászjelentés szerint Winfield "szerette a lovakat, a rodeót, különösen a csoportos lasszózást, a farmerkodást és az egész cowboy életmódot".
A Marlboro Man (Marlboro Férfi) már-már a férfiasság karikatúrája volt. Az 1950-es évektől kezdve az 1990-es évek végéig ezekkel a jókötésű cowboyokkal reklámozva igyekeztek vonzóbbá tenni a füstszűrős cigarettákat a férfiak számára.
A legnagyobb amerikai dohánygyártók és 46 amerikai szövetségi állam között létrejött Master Settlement Agreement 1998-as hatályba lépésével azonban a magazinok hasábjain és a televíziós hirdetésekben látható dohányzó cowboyok ideje lejárt: szigorították a cigaretták reklámozására vonatkozó szabályokat és megtiltották az emberek vagy rajzolt figurák használatát a dohányreklámokban.
A Los Angeles Times című lap szerint az elmúlt néhány évben az egykori Marlboro Man-ek közül legalább négyen haltak meg a tüdőrákkal folytatott hosszas küzdelem után.
    
    (http://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2015/01/14/original-marlboro-man-dies-in-wyoming/21782109/)

 

Tojással és cipőkkel dobálták meg a kanadai külügyminisztert Rámalláhban

eggs-508049 1280

Palesztin tüntetők tojásokkal és cipőkkel dobálták meg Rámalláhban vasárnap John Baird kanadai külügyminisztert - közölte a ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.

Hollywoodi sztárok és milliárdosok búcsúztatták az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét

Hollywoodi sztárok és milliárdos üzletemberek is részt vettek az Egyesült Államok budapesti nagykövetének kinevezett, posztját hamarosan elfoglaló Colleen Bradley Bell producer hétvégi Los Angeles-i búcsúpartiján - jelentette a The Hollywood Reporter című amerikai filmipari hírportál.