Friss-hírek - A legfrissebb hírek Magyarország és a világ minden tájáról

Friss hírek információk a hét minden napján

Gazdasági hírek - friss-hirek.eu

Jogszabályváltozás - Októbertől csökken a távhő ára

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya szerint a távhő díja akkortól 3,3 százalékkal csökken.

 A jogszabály úgy fogalmaz, hogy a lakossági felhasználó részére, a távhő szolgáltató által kibocsátott számlában, a 2014. szeptember 30-át követő időszakban igénybevett távhőszolgáltatásért fizetendő összeg nem haladhatja meg a 2013. november 1-jén alkalmazott díjtételek alapján, ugyanazon feltételekkel - például ugyanakkora fogyasztás, légtérfogat stb. - számított összeg 96,7 százalékát.
    Ugyancsak ez a törvény határozza meg - szintén október elsejei hatállyal - a villamos-, illetve a gázvezetékhez történő csatlakozás díjának a meghatározását.
    Például a villanyhálózathoz való csatlakozás díja nem haladhatja meg a csatlakozások érdekében - közvetlenül - hálózati beruházásokra fordított összegek nagyságát. Az alkalmazandó díjat a  Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke határozza meg.
    A gáz-csatlakozás díjára nincsenek részletes törvényi feltételek, azt is az előbbi hivatal elnöke jogosult meghatározni. Az elnök ezen jogkörét sarkalatosnak minősítette a törvény.

 

 

 

Friss hírek a Facebookon

 

Városaink

News
Videó megtekintése

Budapest éjjel