Friss-hírek - A legfrissebb hírek Magyarország és a világ minden tájáról

Friss hírek információk a hét minden napján

Belföldi hírek - friss-hirek.eu

Elsodorta a rendőrt a betörők - több lövés

1 553

Menekülés közben egy rendőrt majdnem elütöttek, társát pedig elsodorták. Az egyik nyomozó több lövést adott le az elkövetők autójára.

 

Az utóbbi hónapokban Zala megyében több lakásbetörés történt, ezért Szukics Ferenc rendőr dandártábornok, Zala megye megbízott rendőrfőkapitánya intézkedett arról, hogy megerősítsék a közterületi és bűnügyi szolgálatot a megyének azon részein, ahol a betörések történtek. 8 101
Két zalaegerszegi körzeti megbízott 2015. január 14-én 18 óra 45 perckor egy gyanúsan lassan közlekedő külföldi rendszámú Audi A4-es típusú autóra figyelt fel; igazoltatták a benne ülő férfit, aki zavartan viselkedett, ezért előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A zalaegerszegi nyomozók egész éjjel keresték a betörőket és reggel hat órakor vettek észre két gyalogos férfit, akiket gyanús viselkedésük miatt igazoltattak. Az intézkedés közben figyeltek fel egy Skodára, amely a rendőrök láttán megpróbált elhajtani. Menekülés közben az egyik nyomozót autójával a fához szorította, a másik rendőrt pedig elsodorta. Ekkor a harmadik rendőr – társai és saját élete és testi épsége védelmének érdekében – több lövést adott le a menekülő autóra. Ennek ellenére a járműve megállás nélkül továbbhajtott, végül Nagykanizsa előtt állították meg a rendőrök, a benne ülő két férfit és egy nőt elfogták. A rendőri intézkedés közben senki nem sérült meg.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást S. József, K. Albert és S. Róbert kaposvári lakosok ellen, akiket őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.