Friss-hírek - A legfrissebb hírek Magyarország és a világ minden tájáról

Friss hírek információk a hét minden napján

Belföldi hírek - friss-hirek.eu

Magyarország egyik legmodernebb bölcsődéjét adták át Erzsébetvárosban

Magyarország egyik legmodernebb bölcsödéjét adták át

Teljesen megújult a VII. kerületi Városligeti Bölcsőde, melyet Novák Katalin, az EMMI Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára és Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere adott át október másodikán.

 

Teljesen megújult a VII. kerületi Városligeti Bölcsőde, melyet Novák Katalin, az EMMI Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkára és Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere adott át október másodikán. „A Kormány bölcsődeépítési programjának köszönhetően 2010 és 2014 között 28 milliárd forintos támogatásból 6000 új bölcsődei férőhely épült, és további 4800 férőhely újul meg. Az intézkedés mintegy 1000 új munkahelyet hozott létre Magyarországon.” – mondta el Novák Katalin államtitkár. A 881 négyzetméteres Városligeti bölcsőde 150 millió forintos európai uniós támogatásból és jelentős, 275 millió forintos önkormányzati önerőből szépült meg, illetve egy teljes értékű gondozási-nevelési egységgel is kibővült. Ez azt jelenti, hogy 25 gyermekkel többet tudnak fogadni az intézményben, összesen tehát 125 férőhelyesre bővült a bölcsőde.
A VII. kerületi intézmény családbaráttá, korszerűbbé vált, így egészséges és maximálisan gyerekbarát környezetet biztosít a kicsiknek. A fejlesztés során mindvégig szem előtt tartották a környezetbarát és fenntartható üzemeltetést biztosító megoldásokat: például ezért használtak természetes burkolatokat, zöldtetőt a külső terekben, illetve ennek jegyében valósult meg az épület energetikai korszerűsítése is.  Ezenkívül a bölcsőde korszerű konyhájában vegetáriánus, diétás, cukros, tejcukor- érzékeny és egyéb speciális étrend szerinti ételek elkészítésére is lehetőség van. „Fontos, hogy Erzsébetvárosban májustól teljesen ingyenessé tettük a bölcsődei ellátást, így nemcsak korszerű intézményekben tölthetik mindennapjukat a gyermekek, de a családi kasszában is több marad.” – hangsúlyozta Vattamány Zsolt polgármester.